BLOGGNYTTNORWAY

STADSRAAD LEHMKUHL - NRKs SOMMERSKUTE 2021

Da jeg sent mandag kveld 2. august sjekket nyhetsfeeden kom det opp at Stadsraad Lehkuhl var tilbake ved kaien i Vågen, og at den kl. 11.00 dagen etter ville forlate byen for å være borte i 2 år!

Den 26. juni forlot skipet Bergen for å være borte i nesten 2 år. Først som årets sommerskute, og etter dette på jordomseilingen «One Ocean Expedition» frem til 15. april 2023. Det ryktes at det var litt tårevått nede ved kaien den dagen stadsraaden ble ønsket god reise tidligere i sommer.

Derfor var det mange som sperret øynene opp sent søndag kveld den 1. august. Den var kommet tilbake!! Søndag kveld hadde NRK sending i Strusshamn i nabokommunen Askøy. Da sendingen var ferdig, satte skipet kursen mot hjemmehavnen. Dette hadde vært en bevart hemmelighet hele veien, nå skulle det siste gjøres klart for den 20 mnd. lange ekspedisjonen.

Jeg har ennå til gode å fotografere skipet, så nå burde jeg gjøre det. Slagplanen ble lagt, og kl. 10.00 tirsdag gikk jeg av bussen i sentrum med retning Nordnesparken, som ble et perfekt utgangspunkt for å fotografere skipet på vei ut. Å klynge seg inne på kaien var ikke aktuelt i disse corona-tider. Det var mange som hadde tatt turen ytterst på Nordnes for å se den seile forbi. Selv meg som Trønder ble litt revet med idet den majestetisk passerte.

At Stadsraad Lehmkuhl har vært årets «Sommerskuta» på NRK er sikker noe de aller fleste har fått med seg, og at skipet har sin hjemhavn ved kaien i Vågen i Bergen. Det er et staselig seilskip som setter sitt preg på bybildet når det ligger ved havnen, og Bergenserne er stolte av skipet sitt.

One Ocean Expedition – en 20 måneder lang jordomseiling og ekspedisjon

Målet med One Ocean Expedition er skape oppmerksomhet rundt havets viktige rolle for en bærekraftig utvikling i et globalt perspektiv. Ekspedisjonen skjer i tett samarbeid med aktører innen det offentlige, forskning, utdanning og næringsliv. På skipets hjemmeside ligge det en oversikt over ledige etapper, så har du en skult «sjørøvergene» i deg, kan du nå ha muligheten.

Fakta om skipet

«Statsraad Lehmkuhl» er en tremastet stålbark eid av Stiftelsen Statsraad Lehmkuhl. Skipet er Norges største og eldste skværriggete seilskip. Skipet brukes til opplæring og formidling av tradisjonelt sjømannskap. Wikipedia

Sjøsatt: 1914
Fartøysbredde: 13 m
Mastehøyde: 48,0 m
Lengde: 98 meter
Mannskap: 17 (fast besetning); 150 (maks. ant. medseilere)

Se hele galleriet!

Nordnesparken

Nordnesparken er en park på Nordnes i Bergen. Parken ble anlagt i 1888–89. Parken har sitt eget bad, Nordnes sjøbad, med 25-meters oppvarmet saltvannsbasseng. Med gangavstand fra Bergen sentrum er Nordnesparken et viktig rekreasjonsområde. På min spasertur fra sentrum og tilbake, ble det som sedvanlig, tatt noen bilder.

Nydelig gammel bebyggelse

Det er flere områder rundt byen det ligger godt bevarte gamle trehusbygninger og bygårder. Nordnes er godt representert, og det er fint å se hvor mange som er tatt vare på og restaurerte.

Se hele galleriet!

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.