NATURENORWAY

LØVSTAKKEN, BERGEN - 477 MOH

I dag gikk startskuddet for vårt «prosjekt» De 7 fjell. Før eller siden må vi bestige de syv fjelltoppene som omkranser Bergen by. Prosjektet har ingen tidslinje, men målet er å klatre alle 7 til slutt 😊

Dagen hadde perfekt overskyet vær, nærmest vindstille og 16 °C. Som første topp å bestige i prosjektet valgte vi Løvstakken – 477 moh. over havet.

Det går flere stier opp til fjellet, og vi gikk for oppstigning fra Solheimsviken. Her var det merket godt hele veien opp. Og opp gikk det. Det var stort sett stigning på delvis kupert terreng og bergpartier hele veien de 2,2 km. Turen beskrives til 1 time, og det kan stemme ganske bra om man velger å gå uten stopp. Med vår innlagte pause for å nyte utsikten og drikke, samt alle stopp for å fotografere tok turen opp til varden 1,5 time. Graderingen av turen er merket med Middels, og jeg tror nok at egen innsats med sykkel og lange gåturer i vår og sommer var greit å ha med som drahjelp opp.

Premien fikk vi på toppen, der vi ble møtt av et panorama utsikt med nesten 365 grader rundt. Her ser du helt ut til Flesland, Sotra, Askøy og øyer jeg ikke vet navnet på, Fyllingsdalen, Laksevåg, Bergen sentrum, Fløyen, Fjellsiden, Svartediket, Ulriken m.m. Helt fantastisk, må oppleves!

Det blir nok en tur til løvstakken til høsten, på en dag med helt klart vær og utsikt så langt øyet kan se.

Er du i Bergen og har behov for å trimme under oppholdet er turen absolutt å anbefale. Da får du både trim og en fantastisk tur i samme slengen. Fra Bergen sentrum (Olav Kyrres gate E) kan du ta buss nr 10 til Blekenberg (ca. 13 minutter). Busstoppet ligger like ved butikken Matkroken. Bak butikken turskilt merket Løvstakken. Du kan også reise med bybanen fra sentrum, og da er nærmeste stoppet Danmarksplass. (ca 15 minutter til starten av turen).

De 7 fjell – Bergen

  • Løvstakken 477 moh – 20.06.2021
  • Lyderhorn – 396 moh
  • Damsgårdsfjellet – 317 moh
  • Ulriken 643 moh
  • Fløyfjellet 400 moh
  • Rundemanen 568 moh
  • Sandviksfjellet 417 moh

Slå følge til Løvstakken!

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.