CITYITALYTRAVEL

DET ER UTROLIG HVA EN REKKER PÅ 34 TIMER!

I mai 2017 hadde vi ærend til Roma for nytt pass. Det måtte bli en kort tur da dette var midt i sesongen på Villa Bella Piemonte.

Det ble ankomst Roma med Easyjet i 9-tiden om morgenen 22.05, og pga fly kansellering ble det Frecciarossa til Milano kl 19.00 dagen etter. Togturen på 60 mil ble unnagjort på 3 timer og 10 min. Med en hastighet på 300 km/t.  Det ble nøyaktig 34 timer i Roma til å oppleve ting i tillegg til møte på ambassaden.

Det ble litt av et maratonløp.

Rett etter ankomst gikk turen med Metro til den Norske ambassaden som ligger litt i utkanten av byen, for så å returnere til sentrum og innkvartering på overnattingssted like ved parken Villa Borghese. Etter dette full fart ned alle 136 trinnene til Piazza di Spagna (Spansketrappen) og ned forbi Fontena di Trevi (Trevi fontenen). Etter litt kryss og tvers og noen vannhull her og der, ble det en typisk sen Italiensk middag før natta, og vi var klar for dag 2.

Med Metro til Vaticano (Vatikanstaten) og et glimt av Chiesa di San Pietro (Peterskirken) tok vi beina fatt tilbake til sentrum for så å kaste oss på Metro igjen, da med Colosseo (Colosseum) som mål. Ankomst Colosseo kl. 13.30 og allerede etter en drøy time var vi klare for retur inn til byen igjen, og tog ut til flyplassen. Kansellering av fly ble som nevnt et faktum, og denne gangen retur med taxi tilbake til Termini (en av jernbanestasjonene) og lyntog til Milano kl. 18.50. Vel fremme kl. 22.00 og akkurat for sen til siste flybuss til Malpensa for å hente bilen, ble det en taxi med en sjåfør som skjønte situasjonen og tok blodpris for turen. Samme det, hjem skulle vi. Siste etappe ble den 1 1/2 timen det tar fra Malpensa til Nizza Monferrato.

Det ble en hektisk og effektiv tur som ga et lite inntrykk av Roma. Kommer gjerne tilbake ved en senere anledning, da med noe lengre opphold.

Nå var det på tide å løfte noen få av de 695 bildene jeg rakk å knipse inn i fotobloggen.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.