BLOGGNYTT

FOTOLIDENSKAP

«Hvor mange bilder jeg har lagret på telefonen, iCloud, hardisk, dropbox, og andre steder vet jeg ikke med sikkerhet, men det er nok over hundre tusen…. Da lurer sikkert mange på hva er vitsen med det …?

Tja .., glede, energi, motivasjon, inspirasjon, rekreasjon, øyeblikk, minner..

Jeg var ikke så alt for gammel da jeg begynte å låne mamma og pappa sitt fotoapparat. Interessen ble ikke mindre da jeg fikk mitt første kamera, et KODAK INSTAMATIC155X med 126 film i konfirmasjonsgave av mormor og bestemor midt på 70-tallet. Det var nok noen kroner som gikk med til å fremkalle bilder med mer eller mindre dårlig kvalitet. Noe bedre ble det etter hvert når det ble mulig å ta vekk de man ikke var fornøyde med før betalingen. Men i album kom de, og når det skal mimres i familien så er det jeg som bidrar i form av bilder.

I 1980 ble jeg stolt eier av et PENTAX ME SUPER speilrefleks, og under en ferietur i USA ble det med både et zoom og en macrolinse med hjem i kofferten. Det var stort.

Den digitale verden ble min rundt 1999/2000 og etter det har det skjedd mye spennende også på lagring og etterbehandling. Ett bilde kan faktisk bli til flere forskjellige bilder! Nå er det også mulig å lage flotte fotobøker. Man bestemmer selv hvor kreativt det skal være. Veldig fint å gi bort i gave. Med digitaliseringen ble det også nye kamera. De siste 15 årene er det CANON i forskjellige varianter som har vært min følgesvenn. Ellers er det nok mobiltelefonen som ganger opp hverdags-øyeblikkene.

En skikkelig boost fikk fotointeressen etter at jeg bosatte meg i Italia i 2006. Fra da steg interessen og fotografering har blitt en positiv del i hverdagen min.

Sosiale medier har bidratt til at bilder kan deles og nås ut i hele verden med et «klikk» og noen hashtag. Min favoritt er nok Instagram, der det deles utrolig mange fine historier og ekstra gøy er det når det tagges hvor i verden bildene kommer i fra. Jeg «reiser» stadig på tur rundt på Instagram og har «besøkt» utallige steder i verden jeg aldri kunne drømt om 🙂 Der har jeg oppdaget steder jeg etter hvert har fått sett, og det er flere på blokka som jeg håper å kunne realisere i fremtiden.

Jeg kan se tilbake på mange fine fotoøyeblikk i 2019

Alt fra korte spaserturer med mamma og pappa, barnebarn, og til planlagte fototurer. En fin tur ved Rungstadvatnet med mamma og pappa og jeg fikk faktisk endelig festet nøkkeroser til linsa. Gode minner

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.